Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Korfun saari lumoaa matkailijan ja hemmottelee kaikkia aisteja. Yhtä salaperäistä, romanttista ja arkkitehtuuriltaan monimuotoista saarta saa hakea jopa Kreikan monipuolisista matkailukohteista. Saarella ja sen kaduilla pystyy aistimaan pitkän historian. Saaren arkkitehtuurissa näkyy vaikutteet niin venetsijalaisesta, kuin brittiläisestäkin tyylisuuntauksesta. Venetsijan vallan alla Korfu oli vuodesta 1386, kunnes turkkilaiset hyökkäsivät saarelle vuosina 1537, -71, -73 ja 1716. Napoleon nappasi saaren valtaansa 1797 ja brittejen hallintaan sen siirtyi 1815. Osaksi itsenäistä Kreikkaa saari tuli vasta vuonna 1864. Ei siis ihme, että Korfun saaresta on muodostunut niin omaperäinen ja mielenkiintoinen. Historia huokuu saaren joka kolkassa ja kiskaisee kulkijan mukaansa.

Korfu kuuluu osaksi Joonian saaristoa, ja kuten saarten luonteeseen kuuluu ovat ne hyvin reheviä ja vuoristoisia. Yksi syy miksi Joonian saaret kuuluvat suosikkeihini, onkin juuri niiden upea luonto ja varsinkin värikäs kukkaloisto. Korfun tunnetuimmat maamerkit ovat kaksi jykevää linnoitusta; Palalaio Frourio ja Neo Frourio, jotka kuuluvat saaren suosituimpiin nähtävyyksiin. Yksittäisiä nähtävyyksiä upeampi nähtävyys on kaupunki itse, kaikkine kauniine pikku kujineen ja rakennuksineen.

Korfu on yksi niistä saarista, joista ei koskaan saa tarpeekseen. Sen katuja ei koskaan kyllästy kulkemaan ja se näyttäytyy aina yhtä aitona ja alkuperäisenä. Korfun keskusta on kompakti ja sen pieniä, sokkeloisia katuja on ihana kävellä ristiin rastiin. Keskusta on täynnä laadukkaita ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Yksi kauneimpia paikkoja on keskustassa sijaitseva Municipality square, eli kunnan aukio, joka hurmaa kaikki aistit. Upeat Juudaksenpuun kukat tuoksuvat lumoavalta, ja tuoksu kantautuu jo kaukaa ennen kuin puut ovat edes näkyvissä. Juudaksenpuun juurelta löytyy taverna, jossa kannattaa syödä lounasta pitkän kaavan mukaan. Tämä aukio on ehdottomasti oma suosikkini Korfun kauniissa, vahassa kaupungissa. Täällä aika tuntuu pysähtyvän ja hetken voi tuntea olevansa osa kaunista, taianomaista satua. Tänne voisi helposti jäädä pidemmäksikin aikaa.

Juudaksenpuun upeus hurmasi minut täysin ja olisin voinut ihailla sen kauneutta loputtomiin. Puun nimen historia ei ole yhtä kaunis, kuin puu itse.

Vanhan uskomuksen mukaan puun kukat olivat alunperin valkoiset. Ne kuitenkin muuttuivat violeteiksi, Juudaksen kavallettua Jeesuksen ja hirttäydyttyä puun oksaan. Puuta onkin pidetty aikoinaan petoksen symbolina.

Historiasta viis, minulle tämä puu edustaa Korfun kauneutta ja inspiroi kaikkia aisteja.

Ostosmahdollisuuksia on lukemattomia ja yhden päivän saa kulumaan pelkästään kierrellen putiikkeja ja tehden loistavia muotilöytöjä. Persoonalliset putiikit sijaitsevat kapeiden pikku katujen laidalla. Valinnanvaraa on paljon. Saarella on edustettuina paljon Kreikkalaisia, mutta myös kansainvälisiä muotibrändejä. Yksi ihanista löydöistä oli tämä Ateenalaisen suunnittelijan klassinen mekko, josta tulikin heti yksi kesän suosikeista.

Vaikka keskusta onkin upea, suosittelen silti majoittumaan saaren muissa osissa, ainakin osan lomasta. Korfun saari on Joonian saarista suurin ja sillä riittää rantaviiaa, sekä loistavia majoitusvaihtoehtoja. Keskustassa kiertely ottaa kuumassa ilmastossa voimille – vaikka se ihanaa onkin. Päivän päätteeksi onkin ihana suunnistaa hotelliin, jossa tietää saavansa loistavaa, yksilöllistä asiakaspalvelua, voi pulahtaa altaaseen viilentymään ja hierontaan leputtamaan väsyneitä jalkoja. Itse arvostan tasokasta majoitusta ja sitä tarjoaa noin 20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta MarBella Nido suite hotel & Villas. Hotelli kuuluu Small Luxury hotels of the world – ketjuun ja tarjoaa majoitusta vain aikuisille.

Hotellin palvelu on todella tasokasta ja pienimmästäkin toiveesta huolehditaan viipymättä. Ruoka on loistavaa ja puitteet upeat. Hotellista löytyy myös spa, tenniskentät, upea uima-allasalue, sekä oma uimaranta. Täydellistä lomailua omaan makuuni!

Hyvän hotellin ominaisuuksiin kuuluu ehdottomasti se, että ympärillä on tarpeeksi tilaa. Tässä hotellissa arvostan erityisesti sitä, että asiakkaita on kapasiteettiin nähden juuri sopivasti. Aktiviteetteihin saa ajan samalle päivälle, palvelu pelaa nopesti, jonottaa tai odotella ei tarvitse, ja allas-alueella, sekä rantatuoleilla on aina tilaa. Tarvittaessa kyyti hotellin alueella onnistuu golf-autolla, eikä helteessä tarvitse hikoilla kantamusten kanssa. Nämä asiat vaikuttavat paljon viihtyvyyteen, eikä turhaan säätämiseen kulu aikaa. Voi keskittyä siihen, mihin lomalla kuuluukin keskittyä – eli rentoutumiseen ja nauttimiseen.

Teksti/ kuvat: Outi Virenius-Krallis, asukuvat: A.K