Avainsanat

, , , ,

Gallerie Forsblumilla tuli vierailtua pitkästä aikaa, kun siellä avautui Marianna Uutisen I Hear You – näyttely. On aika laittaa mielikuvitus lentämään!

Uutisen tuotanto koostuu etupäässä arkyyliväriä impastomaisesti pursottamalla tehdyistä maalauksista. Impasto on maalaustekniikka, jossa maalataan paksuilla väreillä kerrostaen. Impastoja maalatessa värejä sekoitetaan toisiinsa suoraan maalauskankaalla. Uutinen on opiskellut mm. arvostetussa Institut des Hautes Études en Arts Plastiquesis – taideakatemiassa Pariisissa.

I Hear You – näyttely koostuu glitteri ja akryyliteoksista. Uutisen maalauksissa huipentuu materiaalisuuden ja tilallisuuden synergia. Glitteri- ja akryylimaaliteosten kerrokset tuottavat kimaltelevia ja eläväisiä pintoja, jotka muistuttavat tähtisumua, kehollisia yksityiskohtia ja maalauksen materiaalisuudesta nousevia, jopa kolmiulotteisia elementtejä. Maalaukset heijastavat meditatiivisuutta, erotiikkaa ja fantasioita – mutta samalla myös kauneutta ja toivoa, eskapismia ja henkisyyttä. Juuri tätä me tällä hetkellä tarvitsemmekin!

Maalaukset tuovat eteeni äärettömän universumin, jossa mikä vain on mahdollista. Siinä voi kuvitella oman tulevaisuutensa juuri sellaiseksi, kuin itse haluaa. Omat unelmat ja haaveet ovat siellä edessäpäin – valmiina toteutettaviksi. Sukella matkalle omaan äärettömään universumiisi. Mistä sinun universumisi koostuu?

Näyttely on avoinna 4.4.2021 saakka. Gallerie Forsblom, Lönrotinkatu 5, Helsinki.

Kannattaa käydä paikan päällä tutustumassa näyttelyyn, koska kuvissa taideteosten koko upeus ei pääse oikeuksiinsa. Alla lyhyt video, josta näkee, kuinka upeasti valo saa teokset säihkymään.

Kuvat / teksti / video: Outi Virenius-Krallis