Avainsanat

, , , ,

Ihanaa, kevät on virallisesti täällä! Sen mukanaan tuoma valo antaa mielettömästi energiaa ja saa sisustusinspiraation heräämään. On aika päivittää koti kevääseen.

Tämän kevään sisustustendeissä näkyy se, että kotona vietetään yhä enemmän aikaa. Monen työt ovat viimeisen vuoden aikana siirtyneet joko kokonaan tai osittain kotiin, joten tärkeäksi ominaisuudeksi ovat muodostuneet käytännölliset työtilat.

Kotiin halutaan myös pehmeyttä ja lämpimiä sävyjä. Kevään trendikkäin sävy on greige, joka on beigen ja harmaan sekoitus. Myös keltainen ja sininen näkyvät kevään trendiväreinä. On ilo huomata, että värejä on alettu käyttää sisustamisessa yhä rohkeammin. Perinteistä skandinaavista tyyliä yhdistetään Japanilaiseen eksotiikaan ja mukaan mahtuu myös eläinkuosseja tuomaan särmää. Myös puun käyttö sisustuksessa on taas tullut takaisin ja eri puulajeja yhdistellään rohkeasti. Myös kierrätys ja ekologisuus näkyvät vahvasti. Kierrättäminen ja kirppistely alkaa olla jo tuttua puuhaa ja uutta, sekä vanhaa sekoitetaan keskenään onnistuneesti. Sisustaminen tuskin on koskaan ollut näin värikästä, monipuolista ja hauskaa!

Itselläni kevään kestosuosikkeihin kuuluu pastillisävyt ja varsinkin haalea roosa, joka yhdistyy hienosti valkoisen, hopean, beigen, harmaan, kuparin ja uuden trendisävyn greigen kanssa. Sillä saa helposti freesattua kodin kevääseen. Ulkomailla pastisävyjä on aletu käyttää rohkeammin sisutuksessa ja siellä nähdään jo kokonaisia asuntoja sisustettuna pastilli sävyin.

Jo pienellä vaivalla saa kotiin raikkaan kevät fiiliksen. Sisustustekstiileiden hankkimisella on hyvä lähteä liikkelle, jos värejen käyttö ei ole tuttua entuudestaan. Voi aloittaa muutamalla koristetyynyllä, koriste-esineillä, huovilla ja lisätä väriä pikku hiljaa. Yksi värikäs huonekalu, kuten tuoli tai sohva stailattuna sopivilla tekstiileillä saa jo muutosta aikaan. Alussa voi olla hyvä kysyä apua sopivien sävyjen yhdistelemiseen ammattilaiselta, varsinkin jos hankinnassa on kalliimpia huonekaluja tai isompia ideoita, kuten koko seinän maalaaminen. Taiteen käyttö on myös lisääntynyt osana sisustamista. Se onkin oiva keino lisätä väriä kotiin.

Kukat ja kasvit ovat helppo ja edullinen tapa tuoda väriä asuntoon. Itse rakastan kukkia ja käytän sekä oikeita, että tekokukkia kodin koristelemiseen. Kukat ja kasvit vievät heti fiiliksen kevääseen ja kesään. Kodin kaunistamisen ja mielen virkistämisen lisäksi, ne parantavat myös sisäilman laatua, joten aitojen kasvejen suosiminen kannattaa.

Ei muuta kuin rohkeasti sisustelemaan!

Inspiraatiokuva Pinterest / huonekalut Cobello / style: Outi Virenius-Krallis
Kuvat/ style: Outi Virenius-Krallis

Kuvat/ style: Outi Virenius-Krallis

Inspiraatiokuva: Dreadful snake – interior design / tuotteet: Cobello / style: Outi Virenius-Krallis
Kuvat: Dreadful snake – interior design