Avainsanat

, , ,

Joulun aika ja ihanat joulukoristeet tuovat piristystä pimeän keskelle. Meillä joulua odotetaan joka vuosi koko perheen voimin, ja tänä vuonna koristeet kaivettiin varastosta jo lokakuun lopulla. Varsinkin lapsen kanssa kodin koristelu tuo mukaan oman inspiraationsa. Lapsen innostus ja taito hetkessä elämiseen on ihanaa seurattavaa. Näin muodostuvat myös vahvat perinteet. Kodin koristelu yhdessä on odotettu tapahtuma.

Rakastan luonnossa liikkumista ja tänä vuonna joulukoristelua inspiroikin havumetsä. Halusin luoda joulukoristeluun lapsuusmuistojen jouluisen taikametsän. Koristelun keskiössä on vihreät havut ja kävyt. Niihin on tuotu joulun taikaa kiiltävillä yksityiskohdilla. Taikametsän huomion keskipisteeksi löytyi herkullinen piparkakkutalo.

Saas nähdä säilyykö piparkakkutalo syömättä yli joulun?

Pöytäkoristeissa pääosaan pääsivät tänä vuonna myös havut. Talvisen lumipeitteen havuihin saa suihkutettavasta keinolumesta. Itse metsästä poimitut ja värjätyt kävyt täydentävät koristeita. Itselleni on tärkeää, että joka joulu jokin osa koristelusta tehdään itse. Kynttilät kuuluvat oleellisesti joulun koristeluun, ja niitä palaakin joka ilta useita ympäri kotia. Suosikkejani ovat asetelmat, joihin kynttilät saa osaksi koristetta.

Kulta ja hopea luovat kotiin juhlan tuntua. Ne sopivat loistavasti yhteen luonnon värejen ja materiaalejen kanssa.

Olohuoneen asetelmassa alunperin vaalenpunaiset ruusut värjättiin hopeiseksi. Kulta ja hopea sulautuu hienosti yhteen luonnon oksien ja heinien kanssa. Pöydän tähdet on maalattu hopeiseksi ruusujen kanssa samalla sävyllä.

Joulu on ihana ottaa vastaan kodissa, joka huokuu joulumetsän taikaa!

Ihanaa Joulun odotusta!

Teksti ja kuvat : Outi Virenius-Krallis