Avainsanat

, ,

Lefkas valikoitui matkakohteeksemme jo toisen kerran, ja siitä onkin alkanut muodostua yksi suosikki kohteitamme. Saari tarjoaa jokaiselle jotakin, on aina täynnä uusia jännittäviä seikkailuja ja tarjoaa lomalle häkellyttävän kauniit puitteet.

Yksi saaren valtteja ovat hyvät kulkuyhteydet. Saarta ja manteretta yhdistää silta, joten moni saapuukin saarelle omalla autolla. Lentokenttä sijaitsee lähellä ja venesatamaan mahtuu isommallakin paatilla. Fiilis Lefkaksen saarella on kansainvälinen ja eloisa. Lefkaksen keskustassa on ihana käydä viettämässä aikaa, shoppailla ja nauttia kansainvälisestä tunnelmasta, mutta majoituspaikka kannattaa valita tunnelmallisista pikkukylistä keskustan lähistöltä. Oma suosikkini on noin 20 minuutin ajomatka päässä sijaitseva Nidrin kylä, joka tarjoaa rauhaa, upeat rannat, sekä tasokasta majoitusta.


Majoitu upeissa puitteissa Villa Venezianossa, jossa on aikoinaan asunut mm. Onassiksen sukua. Kreikan kuuluisimman suvun elämästä ei ole draamaa puuttunut.

Majoitu kuin Onasiss


Tämä majoitus on loistava vaihtoehto, jos haluat lomalle upeat puitteet, todella laadukasta ja yksilöllistä palvelua, sekä yksityisyyttä. Tässä majoituksessa toteutui kaikki omat odotuksemme täydellisesti. Villa sisältää viisi makuuhuonetta, uima-allas alueen, sekä puutarhan. Aamiainen valmistetaan haluttuun ajankohtaan ja sen voi nauttia, joko uima-allas alueella, puutarhassa tai huoneessa. Palvelun sujuvuudesta vastaa oma hovimestari, joka loihtii aamupalat, järjestää yksityiset illalliset, sekä huolehtii loman sujuvuudesta. Saimme loistavia vinkkejä ravintoloiden ja aktiviteettien suhteen alueella. Aikataulutukset ja varaukset hoituivat myös puolestamme.

Villan voi vuokrata kokonaan yksityiskäyttöön tai varattavissa on myös yksittäisiä huoneita. Majoitus sopii voistavasti pariskunnille, jotka kaipaavat rauhaa, hemmottelua ja luksusta.

Veneretki paratiisissa

Parasta Lefkaksen saarella ovat upea vehreä ja monimuotoinen luonto, sekä turkoosit vedet eksoottisine rantoineen. Täällä jos missä kannattaa vuokrata vene, sillä useat upeat rannat tavoittaa vain vesitse. Suosittelen vuokraamaan veneen kuljettajalla, jolloin voi itse keskittyä navigoimisen sijaan upeisiin maisemiin ja uimiseen. Kuljettajan kanssa voi suunnitella päivän retken oman mielen mukaan ja samalla saa loistavaa tietoa alueista ja paikallisista nähtävyyksistä. Ehdottomasti kannattaa kokea ainakin yksi Kreikan suosituimmista rannoista eksoottinen Porto Katsiki, Välimeren parhaiden rantojen joukkoon lukeutuva Egremi beach, sekä Kathisma Beach, jonka sininen väri on yksi upeimmista. Aja kierros myös Kreikan kuuluisimman Skorppiós saaren ympäri. Saari on tunnettu laivanvarustaja Onassiksen perheen omistamana, jossa Aristotoeles Onassis ja Jackie Kennedy aikoinaan viettivät lomiaan. Nykyään saari on vuokrattu Venäläiselle miljardöörille. Veneen nokka kannattaa suunnata myös kohti eksoottisia luolia, joista osaan mahtuu veneilemään luolan sisälle. Osassa luolista on myös oma pieni hiekkaranta. Tämä vaihtoehto sopii varsinkin heille, jonka ihon Kreikan paahtava aurinko on jo saanut punoittamaan.

Kreikassa kaikki pyörii ruuan ympärillä. Aterialla keskustellaan jo siitä, mitä seuraavalla aterialla syötäisiin.

Kreikassa suhtaudutaan ruokaan hyvin intohimoisesti, eikä ihme. Onhan Kreikassa yksi maailman terveellisimmistä ja herkullisimmista välimeren keittiöistä.

Kreikassa ainakin yksi ateria kannattaa syödä vuoristossa ja yksi meren äärellä.

Yksi upeimmista ruokailukokemuksista on illallinen auringonlaskun aikaan vuoristossa. Matka vuoriston pieniä mutkaisia teitä kestää lähes 40 minuuttia. Muutoin rauhallinen Exanthian kylä täyttyy ihmisistä lähellä auringonlaskua. Kaikki haluavat nauttia illallista täydelliseen aikaan – upeaa auringonlaskua ihaillen. Ja se todella vetää vertojaan, jopa Santoriinin ylistetylle auringonlasku kokemukselle. Ainakaan täällä mikään, eikä kukaan ole näkymän tiellä. Matka vuoristoon on ehdottomasti vaivan arvoinen. Ravintola Rachi tarjoaa eksoottisen elämyksen kaikille aisteille. Ravintolan yhteydessä on myös näköalabaari, jossa kannattaa jatkaa iltaa vielä illallisen jälkeenkin. Baari on rakennettu vuoren rinteelle useaan eri kerrokseen. Pikkuhiljaa horisontissa taivas ja maa häviää mustan yön alle sulautuen yhdeksi. Rakastuneet kietoutuvat toisiinsa vielä tiukemmin Kreikan yössä. Illan valaisee enää avotuli ja tähdet. Ah, niin romanttista!

Ravintola sopii romantikoille, jotka odottavat perinteistä taverna ruokailua tasokkaampaa ruokailuelämystä, sekä niille, joita ei huipulla huimaa!

Muista tehdä pöytävaraus etukäteen ja unohda korkkarit.

Perinteistä Kreikkalaista ruokaa tarjoileva taverna Giorgios on loistava paikka viettää taukoa veneilyn ja uinnin lomassa. Meganisi saaren rannalla sijaitseva taverna on loistava vaihtoehto veneilijälle, sillä veneen saa parkiin suoraan laituriin tavernan eteen. Ruoka nautitaan auringolta suojassa, oliivipuiden katveessa. Lautaselle kannattaa tilata ainakin kalaa, joka on varmasti tuoretta lähiruokaa. Omistaja kun kalastaa tavernassa tarjoiltavat herkut merestä itse. Kaikki paikalliset kipparit tietävät tavernan, joten tarkempia koordinaatteja ei tarvita. Matka Nidristä veneellä kestää noin 20 minuuttia. Oliivipuiden katveessa istuskellessa aika todella kadottaa merkityksensä. Istu hetki, istu toinenkin – ole hetkessä läsnä ja nauti.

”Kuinka voisin ymmärtää hyvää, ellei minulla olisi käsitystä makunautinnoista, rakkauden, musiikin ja kaiken kauneuden ihanista muodoista”. – Epikuros / Antiikin Kreikan sananlasku.

Teksti ja kuvat: Outi Virenius-Krallis

Tutustu myös:

Loma Lefkaksella ja etsit tasokasta majoitusta? Tutustu yhteen omista saaren suosikki majoituksista!

Lomakeidas Ionian Blue