Avainsanat

, , , ,

Aika juoksee niin nopeasti ja kohta maaliskuu on jo ohi! Maaliskuu kuuluu ehdottomasti suosikki kuukausiini, koska valo alkaa lisääntyä ja kevät näyttää merkkejään. Viime vuonna juhlistin syntymäpäivääni Pariisissa ja ihanat muistot palasivat mieleeni tässä kuussa. Tänä vuonna maaliskuu ei vienyt Pariisiin, mutta Pariisin tunnelmaan voi päästä myös lähempänä.

Joka vuosi 20. maaliskuuta juhlitaan kansainvälistä Macaron päivää. Tämän niin kuuluisan makeisen tarina alkaa alun perin Italian luostareista, jossa sitä alettiin valmistaa jo 700-luvulla. Ranskaan se kulkeutui Katariina de´Medicin mukana, hänen avioiduttua Henrik II kanssa. Koko maailman tietoisuuteen Macaron herkku tuli, kun kuuluisa konditoria Ladurée alkoi niitä valmistaa. Parhaiten Macaron herkkujen pariksi sopii kupliva.

Yhtä paljon kuin mieleni tekee syödä värikkäitä herkkuja, tekee pitkän ja harmaan talven jälkeen mieleni pukeutua värikkäästi. Kevät aurinko antaa energiaa ja on aika päivittää vaatekaappi tähän hetkeen. Itselleni kauniit vaatteet ja herkulliset värit antavat energiaa. Viime keväänä voimavärinäni oli keltainen ja tänä keväänä sinisen eri sävyt ovat ottaneet vallan. Erityisesti innostuin tästä ihanasta sinisestä paidasta, jonka löysin Mohiton kevään mallistosta. Rakastuin siihen ensi silmäyksellä! Keväällä kirkkaan sinisen pariksi sopii beige. Kesällä paidan pariksi yhdistyy loistavasti puhdas valkoinen. Kesäisempää yhdistelmää saa hakea! Tule siis pian kesä kaunoinen..

Uskon, että väreillä on paljon vaikutusta ihmisten energioihin. Ei ole sattumaa millaisia värejä haluamme päällemme pukea. Sininen väri stimuloi parasympaattista hermostoa, saaden meidät rauhoittumaan. Sinistä käytetään usein makuuhuoneissa ja opiskelutiloissa, koska sininen rauhoittaa ja auttaa keskittymään. Se myös aktivoi luovuutta. Sininen luo turvallisuuden tunnetta ja on rehellisyyden väri. Itselleni sininen tuo positiivista energiaa – se edustaa rauhaa ja tasapainoa, muistuttaa merestä, kesästä, vapaudesta ja hiljaisesta voimasta. Mikä on sinun kevään voimaväri?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asukuvat: Noora Gast / muut kuvat & kuvakäsittely: Outi