Avainsanat

, , , ,

Vuosi vaihtui flunssan kourissa peiton alla. Niin ikävästi kuin uusi vuosi alkoikin, antoi se kuitenkin mahdollisuuden levätä ja miettiä tulevia kuvioita. Mihin suuntaan elämää haluaa viedä ja mitä tavoitteita uudella vuodelle on? Selväksi tuli ainakin se, että haluaa pitää vielä parempaa huolta itsestään ja panostaa enemmän terveelliseen ruokaan ja liikuntaan. Niinpä päätinkin ottaa ryhti liikkeen ja viettää tipattoman tammikuun, sekä hoitaa kehoa ja ihoa vielä paremmin. Iho tuntuu aina tähän aikaan vuodesta kuivalta. Oikea ravinto ja alkoholin vähentäminen vaikuttaa heti positiivisesti ihon kuntoon. Tässä artikkelissa esittelen pintakuivalle ja atooppiselle iholle sopivat ihonhoitotuotteet, jotka ovat itselläni parhaillaan käytössä.

Biothermin tuotteet sopivat iholleni loistavasti. Ne eivät ärsytä ihoa ja tuovat riittävästi kosteutta. Burifying foam onkin vanha tuttu ja sitä olen käyttänyt ihon tehopuhdistukseen talvikaudella noin muutaman kerran kuukaudessa. Tuote puhdistaa ihon todella puhtaaksi, mutta liiallinen käyttö voi kuivattaa herkkää ihoa. Kesällä tuote on loistava puhdistamaan kasvoilta aurinkorasvojen jäämät, lian ja talin.

Todellinen löytö ja talvi ihon pelastus on Biothermin aquasource everplump. Voide on super kosteuttava ja ihanan kevyt. Sen voi helposti jättää ohuena kerroksena meikin alle, tai käyttää paksumpana kerroksena naamion tapaan. Samaan sarjaan kuuluva seerumi tekee täydellisen pohjan juhlameikille. Itselleni arkikäyttöön runsaampi voide on kuitenkin ollut käytännöllisempi.

Vichyn Aqualia Thermal sarjan 89 mineral – seerumi, sekä Light – voide ovat olleet tämän talven arkikosteutuksen peruspilarit. Aamulla raikastan kasvot kasvovedellä, joka poistaa iholta talin ja yövoiteen jäämät, ja laitan kasvoille kerroksen 89 mineral – seerumia. Sen imeydyttyä levitän kasvoille Light – voiteen ja meikin voi tehdä kasvoille muutaman heti. Tuote sopii hyvin niille, joilla ei ole aikaa arkena odotella voiteiden imeytymistä. Kasvot tuntuvat kosteutetuilta koko päivän. Jos light – voide tuntuu liian kevyeltä, löytyy sarjasta myös tuhdimpi versio.

Arki puhdistukseen ehdottomasti paras tuote on ollut jo jonkin aikaa Avénen vaahtopuhdistus. Kevyt vaahto poistaa kasvoilta kaikki meikin, myös ripsivärin ( ei vedenkestävää) ja talin, sekä epäpuhtaudet tehokkaasti, mutta ei pese ihon omaa rasvaa pois. Näin ollen se on erittäin hellävarainen herkällekin iholle. Puhdistuksen jälkeen iholle ei saa jäädä koskaan kiristävää tunnetta. Jos näin on – puhdistustuote on liian voimakas. Itselle sopivan tuotteen löytää monesti pitkän kokeilun jälkeen ja joskus ihon tarpeet myös muuttuvat.

Hyvä uusi tuttavuus on naamion ja kuorinnan yhdistelmä Vishyn Masque peel double éclat. Se jätetään naamion lailla kasvoille noin 5 minuutiksi, jonka jälkeen tuotetta hierotaan hellävaraisesti iholle, jolloin iho saa kevyen kuorinnan. Loistava pikatuote ihon nopeaan kirkastamiseen.

Vartalon hoitoon suosikiksi ovat nousseet Biothermin voiteet ja varsinkin Oil Therapy – voide. Voide on perinteisen voiteen ja ihoöljyn sekoitus ja imeytyy ihoon nopeammin, kuin öljy. Tuote kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja on nopea käyttää, koska sen imeytymistä ei tarvitse odotella.

Uusin tuttavuus ihonhoitotuotteiden saralla on Kores – tuotteet. Kores – tuotesarja on Kreikkalainen korkeatasoinen brändi, joka hyödyntää Kreikan luonnon raaka-aineita. Luonnollisuusprosentti vaihtelee 80 – 99% välillä. Huistenhoitotuotteet ovat olleet käytössä jo vuosia, mutta kosmetiikka ja ihonhoitotuotteet ovat jääneet kokeilematta juuri kokonaan.  Näin ollen lähdinkin mielenkiinnolla kokeilemaan Wild Rose – tuotesarjan tuotteita, kun sain niitä testattavaksi. Tuotepakettiin kuului seerumi, voide ja kasvopesu. Seerumin tuoksu on omaan makuuni liian voimakas ja kasvoilla se aiheutti hieman ärsytystä, joten  tuote on kasvoilleni liian voimakas. Tuote on seerumiksi aika öljymäinen ja kokeilinkin sitä dekolteen iholle, johon se soveltuikin paremmin. Voide sen sijaan ei aiheuttanut kasvoillani mitään reaktiota, vaan tuntui kosteuttavan hyvin, vaikkakin on aika tuhti voide. Käy hyvin meikin alle, joskin tarvitsee hetken imeytyäkseen. Puhdistusvoide tuntui hyvältä, eikä aiheuttanut kiristystä iholla. En kuitenkaan käyttäisi silmämeikin puhdistukseen tätä tuotetta. Näistä testituotteista paras oli mielestäni 96.8% luonnon raaka-aineita sisältävä Wild Rose – kosteusvoide, joka sopii talvikäyttöön hyvin. Aurinkosuojaa voide ei kuitenkaan sisällä, joten se soveltuu vain talvikäyttöön. Kesäkäyttöön tuote olisi myös aivan liian tuhti. Kores – tuotteisiin voi tutustua, sekä tilata netistä osoitteesta http://www.korres.com. Suomessa Kores – tuotteita myy Sokos.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA