Avainsanat

, , , , , ,

Olen reissannut monella Kreikan saarella ja olen yhä ihastuneempi Ionian saaristoon. Saaria yhdistää niiden eksoottisuus ja vehreys. Omat suosikit Ionian saarista ovat Paxos ja Korfu, mutta paljon on vielä näkemättä. Lefkaksen saari valikoitui tällä kertaa matkakohteeksemme, koska sinne on helppo matkustaa Thessalonikista autolla. Saaren ja mantereen välille on rakennettu silta, joten matka käy kätevästi autolla ilman lauttamatkoja. Kun etukäteisvarauksia ei tarvitse tehdä, on matkan kestoa helppo viilata fiiliksen mukaan.  Thessalonikista matka kestää yhdellä pysähdyksellä noin 4h. Lähin lehtokenttä sijaitsee Prevezassa, josta ajomatkaa Lefkakselle tulee noin tunti.

Saari yllätti monipuolisuudellaan ja kansainvälisyydellään. Saari on varsinkin italialaisten turistien suosiossa ja monet heistä saapuvat satamaan purjehtien. Keskusta on todella tyylikäs – ravintoloita, baareja ja shoppailu mahdollisuuksia on lukemattomia. Kaikkialla on kauniita yksityiskohtia ja kreikkalainen ja italialainen tyylimaailma sekoittui kauniisti yhteen. Tähän sekoittuvat vielä kuubalaiset rytmit ja täydellinen combo on valmis. Turisteja saarella on vieraillut yli 20 vuotta ja se näkyy hyvällä tavalla. Kulttuurit ja tyylit sekoittuvat mutkattomasti yhteen tehden kokonaisuudesta kiinnostavan ja unikin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Keskustaan on kiva mennä viettämään aikaa illalla, mutta suosittelen majoittumaan joko Nidrin tai Perigialin kaupungissa, jotka sijaitsevat Lefkaksen keskustasta noin 20 minuutin ajomatkan päässä. Varsinkin jos liikkuu saarella omalla autolla, on järkevää majoittua muualla, kuin keskustassa. Keskusta on hyvin ruuhkainen ja parkkipaikkoja on rajoitetusti.

Loistava majoitusvaihtoehto on Nidrissä sijaitseva Ionian Blue – lomakeidas. Luksushotelli tarjoaa bungalow-tyylistä majoitusta. Hotellista löytyy iso uima-allas, sekä uimakansi, josta pääsee pulahtamaan myös mereen. Helpotusta hotellin alueella liikkumiseen tuo hissi, joka kuljettaa majoituksen ja uima-altaan välillä.  Hotellilta löytyy myös leikkipaikka, sekä lapsille on päivittäin ohjattua toimintaa. Erillinen lastenallas kuitenkin puuttuu, joten hotelli sopii parhaiten 5+ ikäisille lapsille. Hotellista löytyy ravintola, baari, kuntosali, sekä kauneushoitola. Hotelli tarjoaa kaiken mitä helppoon lomaan ja täydelliseen rentoutumiseen tarvitaan. Hotellin alueelta ei halutessaan tarvitse poistua lainkaan. Saari tarjoaa kuitenkin niin paljon nähtävää, että jos innostusta ja kuntoa löytyy, kannattaa tutustua alueen moniin rantoihin ja ravintoloihin. Saarelta löytyy useampiakin Euroopan upeimpien rantojen listalla löytyviä rantoja, mutta monet niistä vaativat pitkän ajomatkan, mahdollisen patikoimisen siihen päälle, sekä rannoilta löytyy huonosti palveluita, kuten vessoja tai ravintoloita. Meiltä jäi nuo rannat tällä kertaa näkemättä, koska mukavuus ja nautiskelu veivät voiton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majoituimme hotellin lisäksi myös villassa, joka oli lähellä keskustaa ja lyhyen ajomatkan päässä Nikianan kantakadulta. Löysimme täydellisen paikan viettää kuumaa kesäpäivää ja nauttia lounasta NV Beach rantabaarista. Todella tyylikäs rantabaari tarjoili myös huippu hyvää ruokaa ja söimme siellä varmasti parhaan rantabaari lounaan koskaan. Cesar-salaatti ja mini-burgerit lähentelevät jo ala-carté tasoa. Paikka on loistava vaihtoehto, jos tarkoituksena on viettää huoleton, tyylikäs ja maukas kesäpäivä. Myös paikan ystävällisestä ja nopeasta palvelusta täytyy antaa extra kiitos.

lefkas4 (2)

 

 

lefkas2

lefkas

Saari sopii kaikenlaisille matkailijoille; seikkailijoille, nautiskelijoille, kulinaristeille, pareille ja lapsiperheille. Lefkas teki meihin loistavan ensivaikutelman ja tarjosi juuri sitä mitä kaipasimmekin. Paljon jäi kuitenkin vielä näkemättä ja palaamme saarelle varmasti vielä uudestaan – ensi kerran koko perheen voimin.

efkas3 (2)