Avainsanat

, ,

Kuluva talvi on todella laittanut atooppisen ihoni ja hiukset koetukselle. Niin ihana kuin kunnon luminen pakkastalvi onkin ja olen aina nauttinut talvesta vuoden aikana paljon, on se kuitenkin erittäin haastavaa aikaa varsinkin iholleni. Kun iho ikääntyy, ei kaikki samat tuotteet välttämättä enää hoidakaan ihoa riittävästi. Tässä postauksessa kerron omia suosikkejani tälle talvelle. Osa tuotteista on vanhoja tuttuja ja osa on tullut mukaan vasta tänä talvena.

Suurin löytöni tälle talvelle on ollut ehdottomasti Vichyn mineraalinaamio. Kevyt ja raikas naamio on todellinen tehokosteuttaja. Käytän naamiota paksuna kerroksena yleensä aamuisin noin kolme kertaa viikossa ja annan naamion rauhassa imeytyä kasvoille. Tämän jälkeen lisään vielä päivävoiteen ja mahdollisen päivämeikin. Todella tehokas apu kuivalle iholle. Ihastuin tuotteeseen sen verta paljon, että aion jatkaa sen käyttöä ympäri vuoden. Uskon sen soveltuvan hyvin ihon tehokosteutukseen myös aurinkoisten kesäpäivien jälkeen.

Lumenen kosmetiikka ja ihonhoitotuotteet ovat kuuluneet suosikkeihini aina, ja nyt olen ihastunut erityisesti Harmonia sarjan tuotteisiin. Ne sopivat hyvin ihaniin koti-spa- hemmotteluhetkiin, koska tuotteiden aromaattiset tuoksut ovat täydellisen rentouttavia. Ne vievät ajatukset hetkessä luksus spa-fiilikseen. Lisäksi kynttilöitä, rentouttavaa musiikkia ja lasi kuohuvaa – täydellinen rentoutushetki on valmis! Suurimmat suosikkini ovat kosteusvoide, joka on todella hoitava vaikka koostumus onkin aika kevyt. Silti se kosteuttaa tarpeeksi ihoa talvella. Seerumi on yksi parhaista kokeilemistani seerumeista. Se tekee ihosta ihanan tehokosteutetun ja sileän. Todellinen budjettilöytö on Lumenen klassikko sarjan kosteusvoide. Kokeilin kevyt & raikas – vaihtoehtoa, joka on neljän euron tuotteeksi todella hyvä perusvoide. Tuoksu on mieto ja tuote imeytyy nopeasti. Tuote sopii eritäin kuivaihoiselle paremmin käytettäväksi kuitenkin kesällä tai toisen, tuhdimman voiteen rinnalla. Täytyy kokeille myös sarjan muita tuhdimpia rasvoja.

Paras puhdistustuote löytöni tälle talvelle on Avénen vaahtopuhdistus. Jouduin vaihtamaan aikaisemman putsarini, koska se alkoi olla talvella liian kuivattava. Hyvä putsari on todella tärkeässä asemassa ihonhoidossa ja näin ison vaivan etsiessäni  sopivaa tuotetta iholleni.  Avénen vaahtopuhdistus on todella hellävarainen, eikä pese kasvojen omaa rasvaa pois, vaan jättää ihon ihanan pehmeäksi. Meikin se kuitenkin puhdistaa tehokkaasti ja normaali silmämeikkikin lähtee kevyesti. Arjessa on ihanaa, että yksi tuote hoitaa koko puhdistuksen.

Hellävaraisin ja paras kuorinta on jo vuosia ollut Obey your Body purifying gel peel. Se sopii käyttöön kesät, talvet ja kuorinnan voi tarvittaessa useammankin kerran viikossa. Kuollut ihosolukko rullaa kevyesti pois iholta, jonka jälkeen iho on heti kuulas ja kirkas. Joskus jos haluan tehdä todella tehokkaan tehopuhdistuksen, käytän Biothermin vaahtoavaa tehoputsaria. Se todella puhdistaa ihon kirskuvan puhtaaksi, mutta itselleni se tulee käyttöön talvella pääasiassa jos ihonhoito on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle, vaikka lomalla ja ihossa alkaa näkymään selviä epäpuhtauksia.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kärsin ihon kuivuuden lisäksi tänä vuonna todella nenän kuivista limakalvoista. Mikään rasva ei tuntunut enää riittävän. Äidilläni on luomu tyrnipensaita ja joka syksy suuntaan keräämään tyrnimajat talteen talven varalle ja syön niitä kuuriluontoisesti juuri pahimman pakkasjakson yli. Viime syksynä aikataulut kuitenkin menivät niin pahasti ristiin, että en ehtinyt saada tyrnejä pakkaseen lainkaan. Näin ollen en saanut syötyä perinteistä tyrnikuuriani ennen talvea, ja tämän huomasin kyllä hyvin nopeasti, kun pakkaset alkoivat. Lähdin hakemaan apua apteekista ja löysin kaksoistyrniöljykapselit. Näistä tulikin talven suurin pelastukseni. Ehdin syömään kapseleita noin viikon, kun nenän limakalvot alkoivat parantua ja ihoni alkoi hehkua entiseen tapaan. Tyrniöljy on yksi tutkitusti atooppiseen ihoon auttava aine. Terveellinen, öljyjä ja rasvaista kalaa sisältävä ruokavalio on myös hyvin tärkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaalennetut hiukseni ovat saaneet myös osansa talven pakkasista. Lähdin hakemaan apua hiusten kuivuuteen kahdesta tehokosteuttavasta naamiosta ja hiusöljystä. Naamiota olen käyttänyt kerran viikossa  ja öljyä joka pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Kérastasen naamio ei ollut mielestäni tarpeeksi kosteuttava hiuksilleni ja luulenkin, että kesällä tuotteen teho riittäisi paremmin. Redkenin heavy cream sen sijaan toimi hiuksissani paremmin. Se kosteutti ja rakennepaikkasi hiuksiani paremmin, tehden niistä vahvemmat ja kuohkeammat. L’Oréalin Mythic Oil on loisto löytö. Öljy on aika paksu, mutta vaikka sitä laittaa runsaamminkin hiuksiin, ei se tee hiuksia raskaiksi tai likaisen näköisiksi. Öljy imeytyy kokonaan hiuksiin ja tekee niistä huomattavasti eloisamman näköiset.  Tämä on yksi parhaista hiusöljyistä joita olen kokeillut ja todellinen talvihiusten pelastaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA