Avainsanat

, , , ,

Talvilomalla otimme muutaman päivän parisuhde aikaa,  ja matkustimme vuoristoon. Mieheni kanssa rakastamme molemmat vuoristomaisemia ja yritämme aina talvella mahdollisuuden tullen matkustaa johonkin vuoristokohteeseen. Kreikassa vuoristoa riittää. Vuoristo kattaa 80 prosenttia maan pinta-alasta, joten läheltä löytyy monta loistavaa kohdetta. Thessalonikin kaupunki asunnoltamme hurauttaa muutamassa tunnissa vuoriston rauhaan. Moni tietää Kreikasta vain saaret ja ranta-elämän, mutta vähemmän tunnettuja ovat vuoristokylät ja laskettelumahdollisuudet.

Matkustimme Agios Athanasios vuoristokylään jo toista kertaa. Kohde on meille erityinen, koska mieheni järjesti romanttisen yllätys kosinnan juuri samaisessa vuoristossa. Näin ollen meillä on paikasta ihanat muistot. Vuoristokylä on juuri täydellinen viikonlopun rentouttavaan lomaan. Kylä on juuri sopivan kokoinen. Auton voi jättää parkkiin ja kävellen pääsee joka paikkaan. Vaikka kylä on pieni ja keskellä ei mitään, löytyy sieltä kuitenkin kaikki palvelut. Loistavat kahvilat ja ravintolat, muutama baari, minimarket, turkismyymälä ja paljon paikallisten tekemiä tuotteita. Ehdoton elämys on syödä perinteinen kreikkalainen jiros-leipä kuuman viinin kanssa ulkoravintolassa. Vaikka lämpötila hipoo nollaa on paikka aina täynnä. Yksi mainitsemisen arvoinen ravintola on myös Tsegani Taverna, jossa söin ehdottomasti  yhden elämäni parhaimmista äyriäisrisotoista. Yleensä kylässä sataa joka vuosi lunta. Edellisellä reissulla meidät yllätti oikea lumimyrsky, joka teki ympäristöstä vieläkin eksoottisemman. Tällä kertaa saimme nauttia pelkästä auringonpaisteesta. Ihan hyvä niin, sillä kotiin paluun jälkeen olemmekin saaneet nauttia lumesta ihan riittämiin.

Ihmiset ovat todella tyylikkäästi pukeutuneita, vaikka vuoristossa ollaankin. Kaikki istuskelevat terassille nauttien auringosta ja kreikkalaisesta kahvista. Kohde on varsinkin Ateenasta tulevien turistien suosiossa, vaikka matka sieltä kestääkin puoli päivää. Thessalonikista vuoristoon ajelee muutaman tunnin. Puolentunnin ajomatkan päässä kylästä sijaitsee myös laskettelukeskus.

Majoitusvaihtoehtoja kylässä on hyvin. Suosituimpia ovat huoneistot, joista löytyy keittomahdollisuus ja parhaista huoneista myös takka ja poreamme. Saimme ystäviltämme vinkin spa hotelli Domotel Mountain resortista.  Yleiset tilat olivat todella tyylikkäät, huoneet tilavat ja parvelta näkymä vuoristoon, aamupala hyvä ja palvelu loistavaa. Ainoastaan pieni miinus tuli spa-osastosta, jonka pienet viat laskivat pisteitä. Höyrysauna oli epäkunnossa ja osasta suihkuista ilmeni erinäisiä vikoja. Hieronta oli kuitenkin hyvää ja kivana palveluna oli pariskunta hieronnat.

Agios Athanasios oli taas aivan ihana ja tuskin maltamme olla palaamatta tänne vielä uudelleenkin. Vuoristokylä tarjosi kaiken täydelliseen rentoutumiseen. Tunnelma vuoristossa oli niin rauhallinen ja kiireetön. Olet eristyksistä muusta maailmasta, mutta ympärillä on kaikki mitä tarvitset. Ihmiset muodostavat aivan kuin pienen yhteisön, ja tunnelma on lämminhenkinen. Useat pariskunnat ja perheet tulevatkin tänne joka vuosi uudelleen ja uudelleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA