Avainsanat

, , , ,

Se onkin alkanut upeissa, lumisissa maisemissa. Nyt vasta pääsin käymään kuvia läpi ja kirjoittelemaan vähän vuodenvaihteen kuulumisia. Instagramiin päivittelinkin matkakuulumisia sen minkä ehdin. Joululoma ja vuodenvaihde sujui Kreikassa aurinkoisissa merkeissä. Ihana oli päästä taas terassille juomaan päiväkahvit ja pukeutumaan vähän kevyemmin. Vietimme aikaa sukulaisten ja ystävien kanssa, sekä matkustimme vuoristoon viettämään pariskuntalomaa. Siitä seuraavassa postauksessa enemmän.

Kreikassa joulua vietetään erilaisissa merkeissä, kuin koti Suomessa. Perheet viettävät aikaa yhdessä, mutta ei niinkään kotona, vaan kahviloissa istuskellen ja ravintoloissa syöden. Varmasti ilmasto vaikuttaa siihen, koska yleensä ennen joulua ilma on lämmin, noin +15  ja aurinkoinen. Ihanaa oli viettää aikaa kunnolla perheen kesken ja tehdä kaikkea kivaa yhdessä. Ulkoilimme paljon ja vietimme aikaa mm. suosikki kahviloissamme. Yksi niistä on Makedonia Palacen kahvila, joka inspiroi meitä ottamaan muutamat asukuvat. Zoe on innostunut kuvattava, joskin joskus intoa on niin paljon, että paikalla pysyminen on hankalaa. Muutama onnistunut otos kuitenkin saatiin.

Lastenvaatteissa yhdeksi ehdottomaksi lemppariksi meillä on noussut KappAhlin Newbie-merkin vaatteet. Luomupuuvillaiset bodyt, mekot ja legginsit ovat ihanan pehmeitä päällä ja kauniimpia printtejä on vaikea löytää muilta merkeiltä. En ole kovin ihastunut perinteisiin lastenvaatteisiin, joissa yleensä on kuvioina eläimiä tai vaatteisiin on tungettu kaikki sateenkaarenvärit samaan kankaaseen. Hillityt klassiset sävyt ja printit miellyttävät silmääni enemmän. Pidän myös, että vaatteissa on jokin kiva yksityiskohta. Vaikka on kyse lastenvaatteista ja toiminnallisuus on tietysti tärkeää, ei vaatteiden silti tarvitse olla tylsiä. Rusetit, pitsit tai kauniit leikkaukset tekevät myös lastenvaatteista persoonallisia.  Zoella on päällä tämän hetken yksi suosikki asuyhdistelmä. Legginsit ja body Newbie-mallistosta, turkis H&M, kengät Puma.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselläni lomatyyliä inspiroi eniten vaaleat sävyt ja perinteinen farkun sininen. Mustat vaatteet saivat jäädä kaapin pohjalle – ja hyvä niin. Aurinko antaa energiaa ja musta ei vain tuntunut sopivan kuvioon lainkaan. Mielenkiintoista miten joistain tietyistä väreistä välillä innostuu ja sitten ne taas jäävät kaapin pojalle pitkäksi aikaa. Tämä pitsipaidan, neulejakun ja farkkujen yhdistelmä oli lomatyylini yksi suosikeista. Kimallejakun ja pitsin yhdistelmä tekee asusta aavistuksen juhlavan, mutta farkut pitävät asun tarpeeksi rentona lapsen kanssa rentoon puuhasteluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka auringosta nauttiminen Kreikassa olikin ihanaa, oli välillä ikävä lunta. Sitä sitten saatiinkin ja kunnolla, kun olisi ollut aika suunnata kohti kotia. Lentomme peruuntuivat ja saimme seuraavalle päivällä uudet lennot. Seuraavana päivänä lumisateesta huolimatta pääsimme kotimatkalle ja pääsimme Muncheniin saakka. Jatkolentoa odotellessa söimme lentokoneessa tarjoiltua välipalaa ja Zoe sai allergisen reaktion. Matkamme jatkuikin kahdella ylimääräisellä päivällä, kun jouduimme tarkkailuun paikalliseen sairaalaan. Hengenvaarassa Zoe ei onneksi ollut, mutta tapahtuma säikäytti kuitenkin koko perheen. Onneksi sairaala oli todella hyvä ja saimme jäädä koko perheenä sairaalaan tarkkailun ajaksi. Vihdoin pääsimme parin päivän tarkkailun jälkeen kotimatkalle. Sairaalahoito Saksassa on todella hyvää, mutta myös todella kallista. Siksi onkin tärkeää, että vakuutukset ovat kunnossa ja mukana kannattaa aina pitää myös eurooppalainen sairaanhoitokortti, koska sillä saa hoidon aina samaan hintaan, kuin paikallisetkin asukkaat. Meillä lasku muutaman päivän vierailusta oli 5000 euroa, jonka eurooppalainen sairaanhoitokortti korvasi kokonaisuudessaan. Lapsen kanssa reissatessa ja muutenkin, voi eteen tulla vaikka mitä yllättävää, siksi suosittelen kaikkia matkustamista rakastavia tarkastamaan, että omat matkavakuutukset ovat kunnossa. Seikkailumme jälkeen olikin ihana olla taas kotona ja nauttia lumesta siellä missä sitä pitääkin olla!