Avainsanat

, , , ,

Vietimme viikon Kreetan saarella Lérapertan kylässä, jossa sijaitsee All Inclusive hotelli Kakkos Bay. Olemme vierailleet kerran aikasemmin Kreetalla Haniassa ja vaikka paikasta tykkäsimmekin, oli saaren täysin toisella laidalla sijaitseva Lérapertan enemmän mieleemme. Alue ei ole niin massaturismin suosiossa, kuin Hania ja tarjoaakin todella rauhallista ja rentoa lomailua. Katukuvasta puuttuvat torikojut, karaoke baarit, sekä pikaruokaravintolat. Tilalla on pieni keskusta, muutama kauppa ja kahvila, sekä rantoja hallitsevat persoonalliset lomaresortit. Paikka sopiikin loistavasti perheille ja pariskunnille, jotka etsivät rauhaa ja aikaa toisilleen.

Lérapetrassa ei sada juuri koskaan, mutta joskus voimakkaat tuulet puhaltavat alueella. Kreeta on euroopan eteläisin paikka ja luonto on omalla eksoottisella tavallaan aika karua. Kasvustoa on kuivuudesta ja tuulista johtuen niukasti, ja maisemaa hallitsevat suuret vuoristot. Vastaan tulee suuria, lähes metriseksi kasvavia kaktuksia.

Emme ole koskaan harrastaneet All Inclusive -lomailua, vaa aina vuokranneet auton ja ajelleet joka päivä eri kohteissa. Monesti loman aikana olemme kiertäneet kerralla useamman saaren. Nyt kuitenkin hotellissa järjestettiin mieheni sukulaisen häät ja päätimme jäädä hotelliin kerralla viikoksi.

Päätös osoittautui todella onnistuneeksi. Majoitumme kahden huoneen bungalow -huoneistossa, jossa kaikki aktiviteetit ja palvelut olivat lähellä. Resortin alueella oli kaikki tarvittava, kaksi uima-allasaluetta, yksityinen upea uimaranta, kauppa, kuntosali, spa ja usempi ravintola. Pakettiin kuului kolme ateriaa päivittäin, kaikki juomat ravintolassa, altailla ja rannalla, sekä kuntosalin käyttö. Autoa emme tarvinneet koko viikolla ja täytyy sanoa, että oli todella rentouttavaa ja stressitöntä lomailua erityisesti lapsen kanssa. Kun lomalla ei ole liikaa ennalta suunniteltuja aktiviteetteja, jää aikaa myös ihan oleilulle ja kunnolla pysähtymiselle. Se on hektisessä elämässä tärkeää muistaa.

Kulunut vuosi on ollut meille aika hektinen. Mieheni on työskennellyt paljon uusien projektejen parissa ja ensimmäinen vauva vuosi on ollut välillä haastava, joten todellinen rentoutuminen tulikin tarpeeseen. On tärkeää yrittää jakaa aikaa lomalla, omaan aikaan, parisuhde aikaan, sekä perheen yhteiseen aikaan. Se ei aina ole helppoa. Tällä reissulla onnistuimme siinä kuitenkin mielestäni todella hyvin ja loma teki tehtävänsä. Takaisin palasi levännyt ja onnellinen perhe. Harkitsemme hidastempoisempaa matkailua varmasti myös jatkossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvat: A/K