Avainsanat

,

Helteet ovat Suomessa harvinaista herkkua, joten on viimeistään aika päivittää kasvojenhoitotuotteet suojaamaan ihoamme.

Käyn muutaman kerran vuodessa kasvohoidossa. Viimeksi kun vierailin Kämp Span kasvohoidossa, hoitaja kommentoi, että taidan suojata ihoni hyvin auringolta. Se on siis kannattanut, kun sen huomaa heti ammattilainenkin.

Niin ihana kuin aurinko onkin, on se myös yksi tehokkaimmin ihoa vanhentava tekijä. Monella unohtuu kotimaassa ihon suojaaminen auringolta valitettavan usein. Etelään aurinkosuoja ehkä vielä muistetaan, mutta se ei vielä riitä. Varsinkin vesillä liikkujien iho ottaa vastaan runsaasti UV-säteitä, koska vesi heijastaa auringonsäteet iholle monin verroin voimakkaammin. Näin ollen kasvojen iholla on hyvä käyttää jo keväästä alkaen vähintään voidetta kertoimella 20. Vesillä ja ulkomaanmatkoilla suojakerroin 30-50 suojaa varmasti vaaleammankin ihon.  Tässä omia suosikkejani ihon suojaksi.

Aamulla laitettu kosteusvoide ei välttämättä riitä kokopäiväksi, varsinkin jos viettää koko päivän ulkona. Luottotuote nyt jo toista vuotta on Vichyn Fresh Face Mist , joka on niin hienojakoinen, että sitä  voi käyttää myös meikin päälle. Tuote ei tahmaa lainkaan tai tee ihosta kiiltelevää. Pieni pullo kulkee loistavasti käsilaukussa ja  töiden jälkeen kesäterassille suunnistaja suojaa ihonsa hetkessä auringolta.

Clarinsin päivävoide on täyteläinen, mutta imeytyy ihoon nopeasti. Loistava voide meikin alle. Voide tekee ihosta todella sileän ja meikki on ihana tehdä voiteen päälle.
Suojakerroin 20 riittää pääosin hyvin kotimaassa kaupungille.

Loréalin Revita Lift sarjasta on käytössäni ollut muutaman vuoden päivävoide talvikäyttöön, mutta voide korkealla suojakertoimella sarjasta on puuttunut. Tästä syystä voide on jäänyt kesällä hyllyyn. Nyt päivävoide löytyy suojakertoimella 30. Voide tuntuu kevyeltä, eikä lainkaan tahmaiselta ja meikki levittyy voiteen päälle helposti. Tuotteessa on todella hyvä hintalaatusuhde. Tämän voiteen pakkaan mukaan tämän kesän reissuun.

Kesällä kannattaa suosia myös meikkivoitteessa UV-suojaa. Ei kuitenkaan kannata luottaa meikkivoiteen suojaan, vaan käyttää aina meikin alla suojakertoimista päivävoidetta. Kevyttä päivetystä ja hehkua iholle antaa Loréalin Glam Beige – meikkivoide. Kevyt voide antaa iholle nopeasti tasaisuutta, päivetystä ja hehkua, sekä suorakertoimen 20.

Kesällä yövoide on hyvä olla kevyt, mutta tehokkaasti kosteuttava. Itse ihastuin tänä
keväänä Biothemin Aqua Source voiteeseen, joka on geelimäinen ja siksi ihanan kevyt, mutta silti todella kosteuttava. Tämä tuote pääsee ehdottomasti myös matkalaukkuun mukaan, sillä tuote sopii hyvin myös after sun – tuotteeksi rantapäivän jälkeen.

Niin ja muistathan päivittää myös huulivoiteen kesään sopivaksi. Monesta sarjasta löytyy jo huulivoiteet suojakertoimilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA