Avainsanat

, ,

Iho vaatii hoitoa ja runsaasti kosteutta ympäri vuoden. Atooppinen ihoni kärsii varsinkin talvella kuivasta huoneilmasta ja kylmästä ulkoilmasta. Hellävarainen puhdistus ja kosteutus kuuluvat ihonhoidon rutiineihini päivittäin. Ihon hoitamiseen kannattaa panostaa, sillä se kyllä maksaa vaivan takaisin. Kaunis, heleä ja hyvinvoiva iho on tärkein edellytys myös kauniille meikille.

Iholle löytyy paljon erilaisia öljyjä, seerumeja, sekä suihkeita. Joskus sopivat tuotteet löytyy vasta kun testailee useita merkkejä. Itse kokeilen rohkeasti erilaisia tuotteita ja osasta tulee suosikkeja. Olen huomannut, että aina kallein ei suinkaan ole paras, mutta halvimmat voiteet voivat tuntua iholla ”muoviselta”.  Mielestäni tärkeintä on, että ihoaan puhdistaa ja kosteuttaa säännöllisesti. Jokaiselle kukkarolle ja iholle löytyy kyllä sopivat tuotteet. Tärkeintä on tehdä ihonhoidosta rutiinia, jolloin iho saa tarvitsemansa kosteutuksen joka päivä. Luonnonkosmetiikka on tällä hetkellä myös suositumpaa, kuin koskaan. Hyvä puoli luonnonkosmetiikassa on, että se ei sisällä niin paljon säilöntäaineita. Toisaalta osa tuotteista saattaa vaikuttaa mm. ihon omaan kortisonintuotantoon, jolloin iho jää riippuvaiseksi voiteen kortisonista. Yleisesti ottaen on varmasti hyvä vaihdella ihonhoitotuotteita säännöllisin väliajoin. Kahdessa seuraavassa postauksessa esittelen omia suosikkejani ihon hemmotteluun, sekä kesäihon suojaukseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen jäänyt koukkuun iho-öljyihin. Ne ovat varsinkin talvi-ihon ehdottomia pelastajia. Käytän öljyjä varsinkin saunan jälkeen, sekä aamuisin, jos ihoa yön jäljiltä tuntuu kuivalta. Loreal Paris Nutri Gold face oil on koostumukseltaan tarpeeksi kevyt ja imeytyy kasvoille nopeasti. Myös tuoksu on ihana ja tuo mieleen spa-hetket.

Lumenen uudesta Harmonia sarjasta on löytynyt monta kivaa tuotetta tämän hetken ihonhoitoon. Kosteuttava seerumi on yksi parhaista seerumeista mitä olen käyttänyt. Seerumi kosteuttaa todella tehokkaasti ja tekee ihosta heti todella pehmeän. Myös tuoksu on loistava, joskin aika voimakas. Tuote on hyvin kevyt ja sopii myös kesällä käytettäväksi.

Jo viime kesänä jäin aivan koukkuun Lorealin Hydra Genius aloe water-seerumiin. Kesällä käytän tuotetta rantapäivien jälkeen rauhoittamaan ihoa, johon se sopiikin loistavasti aloe veran ansiosta. Tuote on super kevyt ja siksi monipuolinen käyttää. Talvella käytän tuotetta täyteläisemmän voiteen alla. Puhdistan kasvot kasvovedellä ja levitän iholle seerumin. Jos puuhastelen kotona lapsen kanssa tai lähden ulos vasta vähän myöhemmin päivällä, laitan tuhdimman kosteusvoiteen iholle vasta juuri ennen meikkiä. Iho on tehokosteutettu varmasti koko päivän.

Aco Rescue Mist seerumi on ollut käytössä myös jo pidempään. Suihkuttelen sitä pitkin päivää antamaan lisäkosteutusta iholle. Tuote sopii myös meikin päälle ja onkin siksi loistava tuote mm. lentokoneeseen. Kesällä tuote kulkee mukana laukussa ja raikastaa fiiliksen hetkessä kesken paahteisen shoppailupäivän. Tämä on yksi niistä tuottista jota ei tiedä tarvitsevansa, mutta johon jää nopeasti koukkuun.

Hyvä huulirasva on ympäri vuoden ehdoton ja yksi suosikeista on Acon E-vitamiinia ja vaniljaa sisältävä huulivoide.

Kuva: Style By O/V