Avainsanat

, ,

Kreikka on täynnä upeita vuoristomaisemia ja teimme Kreikassa vierailessamme viikonloppureissun Papingo nimiseen vuoristokylään. Pieni vuoristokylä sijaitsee Kreikan pohjoispuolella ja vakituisia asukkaita siellä on vain alle 300. Turistit tuovat pääasiassa elannon asukkaille. Vaikka turistit ovatkin löytäneet kylän pikku hiljaa, saa siellä olla täysin omassa rauhassa ja nauttia upeasta luonnosta. Paikka sopiikin loistavasti luonnossa liikkujalle, joka haluaa todellista irtiottoa arjen hulinasta. Alueella on useita nähtävyyksiä, kuten Kreikan suurin kanjoni ja turkoosi joki johon tekisi mieli pulahtaa uimaan, mutta vesi on aina todella kylmää. Majoitusta löytyy kylpylähotelleista hyvin pelkistettyihin huoneisiin. Suosittelen majoittumaan jossain pienistä, mutta tasokkaista majataloista. Kannattaa valita huone, jossa on takka ja kylpyamme, jolloin patikointipäivän päätteeksi voi rentoutua täydellisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka aurinko mukavasti lämmittäisikin, kannattaa varautua siihen, että vuoristossa voi olla hyvinkin viileää kovasta tuulesta johtuen kesät – talvet. Varusteina kannataakin olla hyvät jalkineet, koska käveltyä tulee paljon ja maasto on haastavaa, sekä useampi kerros vaatetta. Mukaan vuoristoon lähti yksi suosikki takkeistani. Sininen tikkitakki on kuulunut suosikkeihini jo vuosia, koska se on niin käytännöllinen. Lyhyt ja kevyt takki sopii hyvin aktiivisille reissuille. Se pitää tuulen ja pienen pakkasenkin loitolla. Tikkitakista voi tehdä lämpimämmän pukemalla sen päälle turkisliivin tai viitan. Oma suosikkini on klassinen sininen, johon yhdistän toisen suosikki värini beigen. Tikkitakkia valitessa kannataa kiinittää huomiota siihen, että takkia ei osta liian pienenä. Takin alle on hyvä mahtua muutama vaatekerros, jolloin sitä voi käyttää monipuolisemmin. Kannattaa myös huomioda, että takin sivussa on joustoresori. Näin ollen takki joustaa lisäkerrosten ja kilojen myötä mukavasti. Varsinkin odottavalle äidille tämä on loistava ominaisuus, koska vatsan kasvaessa takki saattaa olla niitä harvoja jotka päälle vielä mukavasti istuvat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA