Avainsanat

, , ,

Näin lausahti ystäväni muutama vuosi sitten, kun piipahdimme Pariisissa visiitillä ja lause on painunut vahvasti mieleeni. Ja se todellakin pitää paikkansa. Oli kyseessä sitten shoppailumatka, kulinaristiset nautinnot tähtäimenä, kulttuuri tai rakkauden täyteinen reissu – Pariisi toimii aina! Kohde on yksi oma suosikkini, koska en kyllästy siihen koskaan. Paikka on niin nähty – fiilistä ei tule Pariisissa koskaan. Kaupunki sykkii aina ja aina se tarjoaa jotain uutta.

Meillä oli mieheni kanssa ilo matkustaa Pariisin vajaaksi viikoksi yhdistetylle työ ja huvittelumatkalle. Tämä työn ja huvin yhdistäminen onkin matkailun uusia trendejä. Tähän Pariisi sopiikin loistavasti, koska ydinkeskusta, jossa kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat, on todella kompakti ja viikonlopussakin ehtii nähdä jo vaikka mitä.

Sää suosi meitä kivasti ja vaikka ilma oli viileä, aurinko lämmitti mukavasti. Parasta aamupäivän antia Pariisissa on kävely kauniita kujia pitkin läheiseen kahvilaan ja nauttia rennosta tunnelmasta. Ihmiset istuskelevat paljon lämmitetyillä terasseilla ja nauttivat aurinkokylpyjä alkuvuoren viileydestä huolimatta. Kahvilakaupungin titteliä ei hevillä kuitenkaan heru, koska kahvi on suurimmaksi osaksi aikamoista kuraa. Isoa, laadustasta vaniljalattea tuntuu mahdottomalta tehtävältä löytää. Kannattaakin siirtyä kuplivaan heti kun mahdollista.. jos on mahdollista.

Seinen risteily on yksi Pariisissa ehdottomasti kerran koettavista elämyksistä. Seinellä järjestetään eri tyyppisiä risteilyjä, joissa osassa seilataan turistibussi tyyppisesti ja katsellaan nähtävyyksiä kannelta, ja osassa tarjoillaan brunssia, lounasta tai illallista. Koska olimme mieheni kanssa matkalla kahdestaan, halusimme nauttia risteilyllä romanttisesti myös illallista. Meille järjestyi täysin oma, kahdenkeskinen risteiy illallisineen. Mikä onkaan parempi tapa nauttia illasta Pariisissa, kuin seilata pitkin Seineä ja kuunnella romattisia klassikoita kullan kainalossa. Illalla Pariisi on mielestäni kauneimmillaan, kun kaupunki ja sen monumentit on upeasti valaistu. Myös Eifel torni tarjoilee parastaan aina tasatunnein ja välkkyy lukemattomissa tähtivaloissa. Bateaux Mouches risteilijä on klassikko alus ja sen suunniteli Jean Bruel 1949 varta vasten Seinen ristelijäksi. Se tarjoaa loistavat puitteet täydelliseen iltaan Pariisissa ja hyvän näkyvyyden kaikkiin Seinen nähtävyyksiin panoraama ikkunoiden ansiosta. Illallisristeily kestää 1 -2h ja sisältää kolmen ruokalajin menun sekä viinin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Instagrammista Style by Outi Virenius löydät muutaman videon Seinen risteilyltä.