Avainsanat

, , , ,

Häiden jälkeen halusimme viettää aikaa myös ihan kahdestaan. Päätimme pakata laukut ja suunnata kohti Paxoksen saarta. Vehreä ja romanttinen Paxos valikoitui kohteeksi rauhallisuutensa, upeiden rantojen ja kauneutensa puolesta. Taru kertoo, että saarella on romanttinen taika, koska meren jumala Poseidon tuli kuhertelemaan saarelle meren jumalattaren Amphitiriten kanssa ja kosi häntä. Mikä olisikaan siis parempi kohde suunnata honeymoonille ihan kahdestaan. Uskomattoman kaunis saari oli luonnossa vielä kauniimpi ja romanttisempi kuin kuvissa ja tuo mieleen Ranskan rivieran pienoiskoossa. Rakennuksista on pidetty hyvää huolta ja ne ovat täynnä upeita yksityiskohtia. Saaresta muodostui nopeasti yksi suosikki kohteista. Saari on hyvin kompakti ja ilman autoakin pärjää loistavasti. Tarjolla on todella tasokkaita ravintoloita ja pieniä tavernoita. Merenelävät vievät kielen mennessään.

20160902_144655

20160904_1544511

Majoitusta löytyy laidasta laitaan. Hotelliksemme valikoitui aivan keskustan läheisyydessä sijaitseva Paxos Club Resort. Hotelli tarjoilee tasokasta majoitusta ja yksilöllistä palvelua. Tajolla on mm. ravintola ja baari, laaja uima-allas alue ja hotellin oma kuljetus n. 1 km matkan keskustaan. Vaikka hotelli on lähellä keskustaa tarjoaa se hyvin omaa rauhaa. Tämä myös siksi, että hotelli ei majoita suurta määrää turisteja ja ympärillä riittää tilaa.  Huoneissa on hyvin tilaa ja isolla parvekkeella on mukava rentoutua päivän päätteeksi.

20160902_142713

20160902_142632

20160902_142142

Paxoksella matkaillessaan ei voi olla vierailematta viereisellä Antipaxoksen saarella. Saaren ranta Voutoumi on yksi euroopan upeimmista rannoista. Turkoosi vesi ja valkoinen hiekka tuo tunteen paratiisisaaren saavuttamisesta. Rannalle on mahdollista saapua vain veneellä. Veneen voi ankkuroida rannan tuntumaan ja uida rannalle tai tilata venekyyti Paxokselta. Rannalla on pieni taverna, jossa voi ruokailla ja vuokrata aurinkovarjoja ja tuoleja. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa, koska varjoja ei riitä kaikille halukkaille ja ranta ei tarjoa muuta suojaa paahtavalta auringolta. Moni tuokin mukanaan oman varjon. Suosittelen näkemään vähän vaivaa ruokailun eteen ja kiipeämään rannalta vuorenrinnettä kohoavat portaat. Ylhäällä odottaa taverna loistavalla näköalalla. Paxos on ehdottomasti mielestäni yksi Kreikan upeimmista ja romanttisimmista saarista. Tänne on pakko palata vielä uudelleenkin!

20160903_162953

20160903_121449

20160903_121349

 

Teksti ja kuvat: Outi Virenius-Krallis

Lue myös: