Avainsanat

, , ,

Verhon välistä vuotavat auringon säteet herättivät hääpäivän aamuuna. Taivas oli pilvetön ja mieli tyyni. Mitä kaikkea kaunis päivä tuokaan eteen? Tästä päivästä tulisi elämäni ikimuistoisimpia.

Vilkaistessani vieressä nukkuvan mieheni kasvoja, ajattelin olevani onnekas – tulisipa päivästä millainen hyvänsä. Olin löytänyt vierelleni täydellisesti sopivan kumppanin.  Ajattelin, että tämä päivä eletään vain kerran, joten aijon nauttia siitä täysillä. Yritän ottaa joka hetkestä sen mitä sillä on tarjottavanaan ja unohtaa stressaamisen sekä hermoilun. Tärkeintä on juhlia rakkautamme ja pilkun viilaamisesta viis!

Mikä olisikaan parempi idea aloittaa päivää tallaisessa kohteesssa, kuin rannalla auringosta nauttiminen ja raikkaaseen veteen pulahdus? No ei mikään, joten suuntasimmekin heti rannalle ja saimme seuraksi muutaman ystävämme, jotka myös majoittuivat hotellissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vaikka häät sijoittuivat elokuun loppuun, eikä lämpötilat ole Kreikassa enää kesän huippulukemissa, kohosi päivän lämpötilat kuitenkin päivällä lähemmäs +30 astetta,  joten juhlallisuudet aloitettiin vasta illalla klo. 19.00. Näin ollen saimme nauttia rauhassa rantaelämästä ja iltapäivällä suuntasimme valmistautumaan meikkiin ja hiuksiin. Hiukset laitettiin hotellin kampaamossa, mutta meikin halusin tehdä itse. Meikistä halusin hyvin luonnollisen ja kevyen, mikä sopi hyvin pukuuni, sekä juhlan tyyliin.

pixel1049
Meillä oli valmistautumiseen varattu eri huoneet, joten mieheni pystyi valmistautumaan ystäviensä kanssa omassa huoneessaan. Kreikassa on tapana, että lähimmät ystävät kokoontuvat sulhasen huoneeseen ja pukevat sulhasen juhlapukuun.
pixel2289

En valinnut erikseen morsiusneitoja, vaan valmistautumiseen apuun tulivat äitini, sekä muutama ystävä. Nostimme maljat ja fiilistelimme päivän kulkua. Kun puku oli saatu puettua, oli aika suunnata kohti seremoniaa.

pixel1167

pixel1188

Hääseremonia pidettiin hotellin allas alueella ja taakse jäivät meri ja Ólympos vuoret. Seremonia suoritettiin sekä Kreikan, että Englannin kielellä ja oli hyvin kansainvälisen kaavan mukainen, ilman suurempia perinteitä kummastakaan kulttuurista. Seremonia oli kuitenkin näköisemme – lyhyehkö ja ytimekäs, mutta niin romanttinen!

pixel1328

pixel1364

pixel1411

Seremonian jälkeen otimme hetken valokuvia ja suuntasimme hotellin etuosassa sijaitsevalle suihkulähteelle. Suhkulähde show sisälsi kolme valitsemaamme kappaletta, jonka aikana tanssimme häätanssin, sekä leikkasimme kakun. Show ylitti odotuksemme ja oli todella mahtava kokemus. Nautimme tuoreena avioparina täysillä romanttisesta tunnelmasta – ystävät ja perhe ympärillä. Ystäväpariskunta meni vain viikkoa ennen meitä naimisiin ja toimi häissämme ns. bestman-pariskunnan roolissa. Suunnittelimme yhdessä häitämme ja olimme toistemme häissä tukena ja apuna koko päivän.

pixel1934

pixel1739

Suihkulähteeltä suuntasimme illalliselle, joka järjestettiin meren päälle rakennetussa paviljongissa avoimen taivaan alla. Lämpötila oli laskenut mukavasti ja tunnelma sen sijaan nousi nousemistaan, kun DJ alkoi soittaa Kreikkalaista perinnemusiikkia ja tanssilava täyttyi. Kaikki olivat menossa mukana ja vaikka askeleet eivät ihan tuttuja kaikille vieraille olleetkaan, tunnelma tempaisi mukaansa ja niin nousi jalka koreasti myös Suomi vierailla.

pixel2877

Mitään hääleikkejä jne. perinteitä ei häihimme sisällytetty, koska ne eivät ole kummankaan mieleen, mutta hääkimpun ja sukkanauhan heiton kuitenkin sisällytimme ohjelmaan ja se olikin todellista tahtojen taistoa kuka on seuraava onnekas. Onni oli tällä kertaa Kreikkalaisella puolella ja hääkutsuja odottellaan!

pixel2951

Yhdeksi itselle tärkeimmäksi kohokohdaksi nousi mieheni pitämä puhe, jonka sisältö oli tiedossani vain osittain. Puhe oli niin kaunis, että kyyneleiltä ei välttynyt niin morsian kuin vieraatkaan. Puheessa mieheni mm. kiitti perhettä ja ystäviä siitä, että ovat tulleet kanssamme juhlimaan kaukaakin ja puhe päättyi sanoihin: ”En mene naimisiin ihmisen kanssa jonka kanssa voin elää, vaan ihmisen kanssa jota ilman en voi elää”. Ah, kuinka häntä rakastankaan!!

pixel3106

Illan aikana nähtiin myös Kreikkalainen yllätystanssi sulhaselta ja hänen ystäviltään, sekä ilotulitus. Ilta jatkui paviljongista vielä yökerhoon, jossa menoa piisasi pikkutunneille saakka.

pixel2801

pixel3241

Kerrasaan upea päivä täynnä rakkauta, enkä vaihtaisi pois hetkeäkään!
Näitä hetkiä on ihana muistella vielä kiikkustuolissa – niin pitkälle kuin muisti vain suinkin pelaa!

pixel1471

Kiitos kaikki vieraat, jotka olitte juhlimassa kanssamme ja teitte päivästämme täydellisen! Kiitos myös hotelli Pomegranate, joka mahdollisti unelma häidemme toteutumisen.

Kuvat: Dimitris Bourgiotis photography