Avainsanat

, , , , ,

Olen aina käyttänyt paljon tuoksuja ja eri tuoksuihin liittyy vahvasti eri muistoja. Välillä jotkut tuoksut jäävät taa ja uudet tulevat tilalle. Jotkut tuoksut kulkevat mukana vuodesta toiseen. Kun joku tuoksu on käytössä pitkään, siitä syntyy klassikko, joka kaivetaan esiin aina kun lähdetään tyttöjen kanssa reissuun tai treffeille kullan kanssa. Itselle olikin tärkeää löytää sopiva tuoksu hääpäivään. Täysin uusi tuoksu, joka ei ole ollut vielä käytössä lainkaan ja joka toisi ihanan päivän muistot mieleen aina uudestaan.

Tuoksuja valitessa on hyvä tiedostaa mikä on Parfyymin, Eau de parfyymin ja Eau de toiletten ero. Tuoksuissa on eri määrä öljyjä, sekä alkoholia. Mitä vahvempaa sekoitus on, sitä kauemmin se säilyy iholla. Parhaiten iholla säilyy Parfyymi, sitten Eau de parfym ja kevyin on Eau de toilette. Tuoksua kannattaa suihkauttaa hiukan myös hiuksiin, jolloin se tuoksuu koko päivän. Itse suihkauttelen tuoksua mielellään aamulla ja vielä esimerkiksi ennen illan menoja. Tuoksut on hyvä säilyttää pimeässä ja kuivassa paikassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin uuden tuoksuni olevan raikas, romanttinen, sponttaani ja makea  mutta ei liian – juuri kuten minä ja täydellinen hetkeen. Muutamia hyviä vaihtoehtoja löytyi, joissa olisi oman elämäni klassikkotuoksun ainekset. Chanel Chance on raikas klassikkotuoksu, jossa on pirskahtelevuutta ja luonnetta. Olen aina pitänyt tuoksuista, joissa on vanilijaa. Tuoksussa on myös valkoista myskiä ja häivähdys Jasmiinin kukkaa. Tuoksu ei kuitenkaan olisi ollut käytössäni täysin ensimmäistä kertaa ja muistoja tulikin mieleeni heti vuosien takaa. Tuoksu saikin siis jäädä hyllyyn. Loistava valinta kuitenkin ehkä jollekkin toiselle romantiikolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miss Diorin Eau de toilette nousi vaihtoehtojen kärkipäähän. Sen tuoksu on huumaavan romanttinen ja kevyen tyttömäinen. Kesän juhliin hyvin sopiva tuoksu oli kuitenkin omaan makuuni hiukan liian imelä ja marjainen. Pidin erittäin paljon pakkauksesta, joka on kompaktin muotoinen ja kaunis söpöine yksityiskohtineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Versacen bright crystal sopii hyvin kesän juhliin. Kevyt ja hieman kirpeä tuoksu on hyvin senssuelli ja sisältää mm. granaattiomenaa, mangolia, pionia ja lootuksen kukkaan. Tuoksu sopisi hauskasti myös juhlapaikkamme tunnelmaan onhan hääpaikkamme nimetty granaattiomenan mukaan. Tuoksu osoittautui kuitenkin hiukan liian kirpeäksi omaan tarpeeseen.

Täydellinen tuoksu itselleni löytyi viimein Lancomelta. Tréson in love – sopii kaikin puolin häätuoksuksi. Se on romanttinen, raikas, kukkainen, ylellinen, hienostunut ja kauniisti pakattu – siis aivan kuten minä! Se tekee hääpäivästä täydellisen ja kertoo tarinaa rakkaudesta vielä vuosienkin päästä. My trésor in love!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Häiden jälkeen juhlahumua karkuun purjehdusmatkalle Kreikan saaristoon sopii Tommy Hilfigerin uutuus tuoksu the Girl. Merellistä raikkautta ja seilorihenkeä! Purjeet ylös ja tukka hulmuten kohti uusia seikkailuja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA