Avainsanat

, , ,

Molemmille oli heti selvää, että häitä juhlitaan ulkomailla ja meren äärellä. Se määritteli juhlien raamit ja kaikessa muussa voitiin soveltaa. Oli aika alkaa suunitella unelmahäitä ulkomailla!

Mutta ensin on päätettävä maa ja löydettävä se täydellinen paikka..

Kun valitsee hääpaikkaa ulkomailta, on hyvä selvittää ensimmäiseksi maan lainsäädäntöön liittyvät tekijät. Kuinka vihkiminen suoritetaan ja kuinka vieraat pääsevät paikalle. Esimerkiksi USA:ssa ja Ranskassa lainsäädäntö on erittäin kimurantti ja vaatii paljon paperityötä – eikä sekään aina riitä.

Päätimme mennä naimisiin Kreikassa, koska vietämme siellä muutenkin lomia kesäisin ja meillä on siellä ”kesämökki”. Näin häiden suunnittelu on helpompaa. Mietimme ensin Kreikan ihania saaria hääpaikaksi. Santorini, Mikonos ja Kreeta sopivat loistavasti häiden järjestämiseen. Puitteet ovat mitä upeimmat, palvelut ovat hyvin saatavilla ja saaret ovat sopivan kokoisia – ei liian suuria tai liian pieniä. Majoitus on helppo löytää myös isommalle porukalle ja häihin löytyy valmiiksi suunniteltuja paketteja. Ongelmana voi olla se, että saarille liikkuminen ei ole niin helppoa kuin mantereelle. Santorinille ja Kreetalle pääsee suoralla lennolla Suomesta, mutta useimmille saarille täytyy lentää Ateenan kautta tai matkustaa lautalla. Santorinia mietittäessä hääpaikkana, kannattaa myös muistaa ottaa huomioon, että saaren rannat ovat mustaa laavakiveä, eivätkä näin sovellu parhaiten rantalomaan. Santorinissa kannattaa nauttia upeista näköaloista uima-altaalta ja suunnata upeille valkoisille hiekkarannoille lähisaarille, kuten Milos ja Paros.

Sopivaa paikkaa metsästäessä on tärkeä suunnitella tarkaan etukäteen minkä tyyppiset häät haluaa pitää ja kuinka paljon vieraita haluaa kutsua. Haluaako pienet häät rannalla auringon laskiesssa hippi tyyliin vai haluaako hulppeat puitteet ilotulituksineen ja kunnon bileineen? Ettei käy niin, että ”täydellinen” paikka löytyy, mutta ei lopulta sovellukkaan käytännössä juuri omien juhlien järjestämiseen. Kreikassa häitä juhlitaan yleensä suurella porukalla ja osa hääpaikoista ei ota varauksia alle 200 vieraan juhliin. Pienet ja keskikokoiset häät onnistuu parhaiten rantabaareissa, joita on hyvin eri tasoisia ja kokoisia. Vihkiminen järjestetään rannalla ja ruokailu, sekä juhlat rantabaarissa. Jos haluaa enemmän glamouria ja luksusta, kannattaa varata hyvin varusteltu hotelli, joka tarjoaa oman hääsunnittelijan tai suunnittelutiimin. Kreikassa vain mielikuvitus on rajana!  Mutta mistä löytyi pitkän etsinnän jälkeen se juuri meille sopiva hääpaikka – siitä lisää myöhemmin..

puh2 703

puh2 657

FB_IMG_1444674616843

FB_IMG_1444674556321

FB_IMG_1444674570104

FB_IMG_1444674543892