Klassinen trenssi on loistava valinta kevään ja kesän rientoihin. Itse pidän eniten perinteisestä hiekan värisestä trenssistä, koska se on helppo yhdistää sekä farkkuihin, että tummien housujen pariksi. Trenssin alkuperä ulottuu vuoteen 1901, jolloin Burberry alkoi valmistaa brittiarmeijan upseereille sadettakkeja. Takkeja kutsuttiin ensimmäisen maailmansodan aikaan trench coat – taistelutakki. Trenssi on yleensä valmistettu paksusta puuvillakankaasta, villasta tai nahasta. Takin helma ulottuu yleensä polven alle, siinä on yksi tai kaksirivinen napitus ja vyö. Trenssi on nähty useasti valkokankaalla tähtien päällä kuten Audrey Hepburnin päällä elokuvassa Aamiainen Tiffanylla. Nykyään klassikko takkia on saatavilla kaikissa mahdollisissa variaatioissa ja väreissä. Klassikko kuitenkin pitää pintansa vuodesta toiseen ja on aina yhtä käytännöllinen sekä tyylikäs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevään trenssi-lookkiin yhdistän uudeen suosikki huulipunan. Loréal Parisin Color riche Magnetic coral on ihana sävy, joka kruunaa asun ja raikastaa ilmeen. Hieman oranssiin taittuva punainen sopii kevään ja kesän rientoihin täydellisesti. Aivan koukussa tähän punaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA