Pitkäaikainen unelmani toteutui loppuvuodesta, kun valmistuin Visualistiksi. Olin unelmoinut pitkään opintojen toteuttamisesta ja vihdoin löysin itselleni sopivan opiskelupaikan Helsinki Design Schoolista. Helsinki Design School on yksityinen koulu, joka tarjoaa monipuolista opetusta mm. muotimarkkinoinnista, muotisuunnittelusta, valokuvauksesta ja visuaalisesta markkinoinnista.

Opiskelu on todella joustavaa ja opinnot on helppo suorittaa työn ohessa. Tämä sopi itselleni paremmin kuin hyvin ja vuodessa sain suoritettua visualistin tutkinnon. Opintopäivät olivat todella inspiroivia ja opettajat ovat alansa ammattilaisia eivätkä tuntiopettajia, kuten oppilaitoksissa yleensä. Näin opinnoista sai enemmän irti ja aiheisiin tulee monipuolinen lähestymistapa. On myös hyvin tärkeää saada tietää todellisista työelämän projekteista. Mitä ottaa huomioon ja mitä taitoja alalla tarvitaan juuri tällä hetkellä. Visualistin tutkinnossa opettajina toimivat mm. yrittäjät Paola ja Pirjo Suhonen, sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, trendianalyytikko Susanna Björklund ja pitkän uran visualistina eri brändeillä tehnyt Anna Karihaara.

20160108_12062420160108_120632

Visualistin koulutusohjelmaan kuuluu monipuolinen paketti mielenkiintoisia aiheita. Opiskelimme perinteisiä visualistille tärkeitä taitoja, kuten värejen käyttöä, stailausta ja tilasomistusta, mutta näiden lisäksi opinnoissa käsittelimme mm. yrityksen visualistista identiteettiä, konseptointia ja brändäystä, trendejä ja elämysmarkkinointia, tapahtumasuunnittelua, perspektiivipiirtämistä ja tilasuunnittelua, sekä paljon muuta mukavaa.

20151024_151736

20151024_135249

20150822_151056

20150822_142418

Teimme myös useita mielenkiintoisia yritysvierailuja mm. Stockmannille, Minna Parikalle, Friz Hansenille, Artekille, Vitralle ja Iittalalle.

Pääsimme myös toteuttamaan stailauksen studiossa yhdessä huippukuvaaja Marika Rosengrenin kanssa. Monipuoliset projektit mahdollistivat työskentelyn sekä itsenäisesti, että ryhmissä. Verkostoituminen ja kontaktejen luominen on opiskelun yksi tärkeimmistä asioista. Mukaan mahtui paljon erilaista osaamista ja hyvä tekemisen meininki oli vahvasti läsnä.

 

hds-visualistit-1421

Itselleni tärkeimpiä asioita opintovuoden aikana oli kaiken uuden tiedon lisäksi myös oppia uusia puolia itsestäni. Nähdä omia heikkouksia ja vahvuuksia – mitä jo hallitsen ja mitä haluan oppia lisää, sekä sain paljon uutta inspiraatiota ja iloa elämään positiivisesta oppimisympäristöstä. Mukaan jäin myös paljon ihania uusia tuttavuuksia ja paljon hyviä kontakteja.

Visualistin tutkinnon lisäksi osallistuin myös intensiiviselle Fashion Film -kurssille, jossa Paola Suhosen opastuksella ideoitiin, käsikirjoitettiin, stailattiin, kuvattiin ja editoitiin Fashion Film yhteistyössä Ivana Helsingin uuden malliston kanssa.

Anna kevään raikkauden valloittaa sinut tämän Fashion Filmin johdolla – Times Comes.

Videon käyttöoikeudet: Helsinki Design School.

Tutustu koulutustarjontaan ja toteuta oma unelmasi!

www.helsinkidesignschool.fi